Menü Bezárás

Missziós gyermekeink tábora

2018.július

“Uram, jó nekünk itt lenni.” Ez volt az idei  Szent Gyermekség Műve tábor alapgondolata. A nyíregyházi táborozáson közel 120 gyermek missziós vett részt az ország különböző csoportjaiból. A tábori életet 30 animátor, Sebastian atya és Antónia nővér segítette. A tábor programja most is közösségépítő volt, de ugyanakkor elmélyülésre is biztosított időt.

A mi dombóvári csoportunk érkezett legtávolabbról, közel hat órát utaztunk. Már az állomáson kedves ismerősök és szülők vártak bennünket, hogy a szállásra szállítsanak. A szállás és a programok nagy része a Szent Miklós Iskolaközpont kollégiumának épületében és udvarán zajlott.

Egész napos programok keretében megnéztük a nyíregyházi állatkertet és elzarándokolhattunk Máriapócsra. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, megismerkedtek a görögkatolikus szentmisével, a templomok belső díszítésével, amit legjobban Máriapócson értettek meg. Sok, számukra új éneket is tanultak, két gyermekünk gitáros szolgálatot végzett a tábor teljes ideje alatt. Az esti szentségimádás lelki támaszt nyújtott.

A mindennapos reggeli és esti ima mellett kézműves és sport foglalkozások, koncert, tűzoltó bemutató, “habparti” színesítették a programot.

„Uram, jó nekünk itt lenni”: ez az érzés kísért bennünket végig.

Köszönjük, hogy eljuthattunk az idei nyári táborba! Teljesen más volt a több napos közös együttlét, mint az egy napos országos találkozón való részvétel. Hitünkben megerősödve, a missziós munka további folytatásával készülünk az őszi találkozóra.

A beszámolót Kővágóné Csizmadia Anna, a dombóvári gyermekmissziós csoport animátora készítette.

fotók: szentgyermeksegmuve.papaimisszio.hu