Menü Bezárás

Karitász mise

Nagy szeretettel és hálával adjuk hírül, hogy az idén alapított helyi Szent Erzsébet Rózsája Díjat dr. Hegedüs János plébános atya ünnepi szentmise keretében Kásler Béláné Irma és Kővágóné Csizmadia Anna részére adományozta. A díjazottak emléklapot és egy gravírozott üveg plakettet vehettek át, János atya méltató szavainak kíséretében.

Kásler Béláné Irma  2012-től tevékenykedik plébániánk karitász csoportjában. A  családok, mély szegénységben élők,hajléktalanok támogatását végzi nagy szeretettel, embert tisztelő, őszinte gondoskodással. Kitartó, támogató, szeretetteljes hozzáállással vesz részt minden olyan akcióban, amely hozzájárul a nehéz sorsú családok mindennapjainak elviselhetőbbé tételéhez.Önkéntes társaival szemben bíztató, támogató együttműködés jellemzi. Szívből jövő, fáradtságot, időt nem ismerő mély hitben történő munkálkodása példaértékű!

Kővágóné Csizmadia Anna 2011 februárjában kezdte a karitász tevékenységét. Tevékenységi területe a gyermekekről való gondoskodás, szemléletük formálása. Aktív közreműködésével került sor a karitász tábor megszervezésére, amelynek azóta is táborvezetője. Nagy gondossággal, kiemelkedő szakmai hozzáértéssel, szívből jövő kifogyhatatlan szeretettel teszi felejthetetlenné a gyermekek és szüleik számára a táborban eltöltött időt. Kiemelkedő szervező munkájának köszönhetően ebben az időszakban szinten minden korosztályt megmozdít, lehetőséget adva a tevékeny szeretet örömének megélésére. A Karitászon belül minden akcióban részt vesz, ötleteivel, munkálkodásával nagymértékben hozzájárul a szükséget szenvedők életének elviselhetőbbé tételéhez.Tevékenysége kiemelkedő és példaértékű!

Az ünnepségen műsort adtak a katolikus óvoda gyermekei az óvodapedagógusok vezetésével, a mise végén megáldott Szent Erzsébet kenyeret vihettek haza családjaiknak a résztvevők. A meghívott vendégek ünnepi ebéden vehettek részt, ahol Pápai László tanár úr és fúvós növendékeinek műsora emelte az ünnepi hangulatot. Az immár hagyománnyá vált ebéden – a Pannónia étterem felajánlásának köszönhetően – az egyházközség idősei és tevékeny önkéntesei vesznek részt.

« A 8 »

2018. november 24-én, szombaton 12 órakor, az Újdombóvári templomban – idén először, hagyományteremtő szándékkal  –tartjuk a Szent Erzsébet napi Karitász Szentmisét. A  Szentmise keretében átadásra kerül a dombóvári Karitász által alapított helyi Szent Erzsébet Rózsája Díj. Műsorral készülnek az Árpád-házi Szent Erzsébet óvoda pedagógusai és az óvodás gyermekek. 

Szeretettel hívunk, várunk Mindenkit erre a szép, ünnepi Szentmisére!

A meghívóval rendelkező vendégek részére az ünnepséget követően a Pannónia étteremben szeretetvendégséget tartunk.