Menü Bezárás

Karitász Imaszolgálat

A különböző imaszolgálatot végző önkénteseink mottója: minden betegben, idősben, elesettben, rászorulóban Jézust kell látni. Jézus a kereszten azt mondta: „szomjazom”, ezt a szomjúságot kell csillapítani.

„Miért tartom ezt a munkát fontosnak? Mert betegnek lenni, kórházban lenni rossz. Szociális otthonban lenni is rossz. Egyetlen vigasztaló jövőkép van: Jézus Krisztus. Ezt próbáljuk felmutatni, Őt kell(ene) eljuttatni mindenkihez!” 

Kórházlátogatás

Önkénteseink (meghatározott napon és időben) kórházi betegeket látogatnak, a kórtermekben bemutatkozva felajánlják szolgálatukat: közös imádságot, beszélgetést, áldoztatást (ehhez van engedélyük). Ha valaki gyónni szeretne, vagy a betegek szentségét kéri, azt jelzik a papnak.

Szociális otthonok látogatása

Önkénteseink vasárnaponként, illetve előre megbeszélt időpontokban, mindhárom szociális otthonban (Aranysziget, Platán, Támasz) rövid imaórát tartanak áldoztatással, és hetente egy hétköznapon egy további imaórát áldoztatás nélkül.

Ima-háttér

Az ima-háttér azt jelenti, hogy önkénteseink imádkoznak a kérések meghallgatásáért, a betegekért, a szenvedőkért és társaikért, akik tevékenykednek. Szívesen vállalják az ima szolgálatot bármilyen szándékra, kérésre.

Rózsafüzér Társulat

A rózsafüzért imádkozzuk 10 csoportban, csoportonként 20 taggal. Minden tag elmond naponta egy tized rózsafüzért, a rá kiszabott titokkal, így csoportonként elimádkozzuk az örvendetes, a világosság, a fájdalmas és a dicsőséges rózsafüzért. A titkokban Jézus életének a legfontosabb eseményei tárulnak elénk: fogantatása és gyermekkora, tanítói működése, szenvedése, dicsőséges feltámadása, az Egyház születése, Szűz Mária megdicsőülése. A rózsafüzér imádságban Mária vezet bennünket közelebb Jézushoz.

“Egy tized rózsafüzér elmondása nem tart tovább 10 percnél, aki ennyi időt szívesen szánna Jézusra, köztünk a helye.”

Jézus Szíve Család

Célja a Legszentebb Szív tiszteletének terjesztése. Jelenleg 11 család működik egy-egy apostol vezetésével, családonként 14 taggal. Évente 3 alkalommal minden tag kilencedet végez pontos beosztás szerint az erre a célra rendszeresített imafüzetből. Minden hónap első csütörtökén szentségimádási órát tartunk papokért, papi hivatásokért, első pénteken engesztelő szentségimádást végzünk (belvárosi templom 17:00).

A Jézus Szíve Családnak bárki tagja lehet, aki vállalja, hogy évente 3 alkalommal a ráeső időpontban elvégzi a kilencedet.

” Mindenkit szeretettel hívunk! Nyitottak vagyunk bárkiért, bárkinek a szándékára imádkozni, csak tudjunk róla. Az ima, a kérés természetesen mindig a „legyen meg a Te akaratod” szellemében történik. “

A Rózsafüzér Társulat és a Jézus Szíve Család a Karitászhoz tartozó csoportok.

csoportvezetők: Dr. Keller Margit (06-30-247-8068) és Kosaras Gyuláné Edit (06-30-691-0520)