Menü Bezárás

Karácsonyi adományozás

Miután a szerdai csoporttalálkozón egyeztettük a teendőket, csütörtökön hajnalban fogadtuk a Németországból érkezett ajándékokat, pénteken a Kop-Ka Szivárvány Szupermarketben tartós élelmiszert gyűjtöttünk, amit, az iskolák felajánlásaival együtt elszállítottunk a közösségi házba. Szombaton még kiválogattuk az adományba kapott 60 zsák ruhát, vasárnap személyesen vittük el az adományosztásra szóló meghívókat 120 rászoruló ( családok, egyedülálló idősek ) részére, hétfőn mindent összepakoltunk, elrendeztünk, átszámoltunk, csomagokat elkészítettük. És vártuk a másnapot, a december 17-ét.

Vártuk, mert a munka befejezését, a hálás tekinteteket és csillogó gyerekszemeket jelentette. Vártuk, hogy adhassunk. Egész napra, félóránként osztottuk be a családokat. Tele volt a nagyterem felnőtt- és gyerek ruhákkal, cipőkkel, társasjátékkal, kirakókkal, plüssökkel. A 70 darab cipősdoboz Angyalbatyu ajándék a különböző nemű és korú gyermekeknek felcímkézve és a 120 darab tartós élelmiszert, karácsonyi édességet tartalmazó egységcsomag is ott várakozott. És jöttek, a legtöbben szerényen, udvariasan, alázattal, a gyerekek tele kíváncsisággal, vággyal. És fogadtuk őket, segítettünk válogatni, beszélgettünk.

Köszönjük, hogy segíthettünk!

Köszönjük az adományok gyűjtőinek, a sok-sok név nélkül adakozó magánszemélynek, akik pénz- vagy természetbeni adományt ajánlottak fel! És köszönjük név szerint dr. Hegedüs János plébános atyának, a Pécsi Egyházmegyei Karitásznak, Braun Gábornak és családjának, a Herbária üzletnek, a Szivárvány Óvodának, az Újdombóvári Iskolának, a Szent Orsolya Iskolának, a Dombóvári Székely Körnek, a Dombó-Csipssz  és a Dombóvár 2004 Egyesületeknek, a CÖF Dombóvári szervezetének, áldozatos munkájukat, segítségüket, támogatásukat!

2019. december 16.