Menü Bezárás

Gyászfeldolgozó csoport indul Dombóváron

„A gyász az ár, amit meg kell fizetnünk azért, hogy volt merszünk szeretni.” (I. Yalom)

Szeretettel várjuk 10 alkalmas gyászfeldolgozó sorstárs csoportunkba mindazokat, akik régebben vagy a közelmúltban veszítették el hozzátartozójukat. 

Úton vagyunk mindannyian és ezen az úton mások is csatlakoznak hozzánk saját életük történetével. Egy ideig együtt haladunk és később mindenki halad a saját életútján tovább. Azonban új dolgokat tanulunk arról, hogyan küzdjünk meg fájdalmunkkal.
Az önsegítő csoportok támogató hatása az egyik legerősebb gyógyító erő. Az érzéseinket is felvállalhatjuk, megélhetjük a csoport bizalommal teli légkörben.

A megosztott fájdalom a sorstársak között enyhül. A fájdalmunk, sebezhetőségünk vállalása, kifejezése, gyógyító hatású lehet. Közösen megélt percekben kifejezzük fájdalmunkat, gyászunkat. És ez a megosztás megerősít.

A csoportban kialakuló bizalom, az együttérzés és megértés légkörében nyugodtan és tabuk nélkül, egymást támogatva lehet beszélgetni a megélt sokféle érzelemről és fájdalomról, a nehézségekről.

Az első két alkalommal nyitott a csoport, de utána nincs lehetőség csatlakozni. 

A foglalkozás díja (fűtésköltség): 500Ft/alkalom. A csoport minimális létszáma 4 fő, maximális 10. A jelentkezőkkel rövid telefonos, ill- személyes beszélgetés vagy e-mail-váltás keretében ismerkednek meg a csoportvezetők.

A csoport felekezeti hovatartozástól, hitbéli meggyőződéstől független. Kezdés: március 6. Alkalmak hetente hétfőnként: 18.00-20.00 (március 6.,13., 20., 27. április 3., 17., 24., május 1., 8., 15.).

Csoportvezetők:
Studer Zsófia, hittanár, gyászcsoportvezető.
Battonyai János, katolikus lelkipásztor, mentálhigiénés lelkigondozó, gyászcsoportvezető.

Helyszín: Dombóvár Rákóczi u.71/A. (Kertvárosi katolikus közösségi ház)

További információ, jelentkezés március 2-ig:
Studer Zsófia: 0630/358-7564 Battonyai János: 0630/949-4048
e-mail: golgotavirag1703@gmail.com