Menü Bezárás

Anyák napi virágosztás

A Szent Orsolya iskolaközpont nyolcadikos lány tanulói és az Antióchiás közösség fiú tagjainak segítségével a Karitász idén is virággal kedveskedett az egyedül élő idős édesanyáknak.

 

Dombóvár belvárosában a Szt. Orsolya Iskolaközpont nyolcadikos tanulói segítettek az anyák napi virágok átadásában.

 

A Karitász dombóvári csoportja évek óta egy kis cserepes virággal köszönti azokat az édesanyákat, akiknek már nem él gyermeke. Az idei évben a lányok együtt keresték fel és köszöntötték a belvárosban élő anyákat.

„ 2019. május 4-én délután háromkor indultunk el virágot osztani. Volt közöttünk, aki már előző években is köszöntött. Nagyon jó élmény volt , hiszen olyan néniket leptünk meg, akiknek már nincs közeli hozzátartozójuk. Sajnos volt a névsorban olyan is, aki már nem tudta átvenni az apró ajándékot, ezért a maradék virággal másoknak is örömet szereztünk. Sokan meghatódtak, volt, aki pénzt szeretett volna adni nekünk, de nem fogadtuk el. Ha elfogadják a segítségünket, akkor jövőre is szívesen mennénk.”

Újdombóváron az Antióchiás közösség fiú tagjai ajánlották fel a segítségüket.

„Idei anyák napján is, jó szokásunkhoz híven virággal ajándékoztuk meg az idős néniket. A hagyományos virág osztás során öcsémmel és két barátommal felkerestük az időseket Újdombóváron, hogy a meglepetésünk örömteli legyen. Angyal módjára végeztük munkánkat. Köszönjük, hogy segíthettünk!

2019.május 1. vasárnapján